Скочи на садржај

Угледни час енглеског језика – утврђивање прошлих времена у Светском дану здраве хране

Час реализован у одељењу 8-2 на предлог ученика да им се одложи контролни задатак а да боље утврде градиво. Наставница предлаже угледни час. Најпре подстиче ученике да сами осмисле ваннаставну активност по жељи и у складу са интересовањима, али, с обзиром на то да утврђујемо прошла времена и да имамо у овој седмици и Светски дан здраве хране, да по жељи до овог угледног часа осмисле припремну ваннаставну активност.

Непосредно пре угледног часа изложени су продукти рад. Једна група је радила паное на тему здраве хране, друга група енигматику, трећа група је донела здраве производе (смути, каше, воће, здраве посластице), док је четврта група била задужена за презентацију изложених продуката на енглеском језику. Ученици су предочили наставници план рада и уз одређене корекције, усвојене су њихове активности.

Сам угледни час почео је понављањем употребе прошлих времена Past Simple/Past Continuous/Past Perfect и то на тај начин да осмислимо реченице у тим временима а да у њима буде нешто поменуто од здраве хране и онда да истакнемо неку реченицу о значају здраве хране, или неку фразу, идиом и слично, попут ,,An apple a day keeps the doctor away“. Затим утврђујемо та времена кроз те реченице. Следећи део часа је презентација продуката групног рада ваннаставне активности, коју су осмислиле саме групе у складу са својим интересовањима.

Након презентације, позвали смо у госте ученике четвртог разреда којима смо рекли да дођу у средишњем делу часа, који су заједно са својом учитељицом Жељком Дејановић показали како се може здрава храна утврдити на математици и српском језику кроз пар практичних задатака.

Час смо заједнички смо вредновали, а након тога дегустирали јестиве продукте.

Све похвале за децу и њихову иницијативу и увек ћу дати подстицај и имаће подршку од мене да на сваком часу имају бар мали део простора да сами осмисле час.

Видео запис продуката https://www.youtube.com/watch?v=ajEbDX7zbwI

Професорка енглеског језика и педагошка саветница Сања Симић де Граф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *