Такмичења 2015/2016.

Досадашњи резултати такмичења у школској 2015/2016. год.

Предмет Ученици и постигнућа
Општински ниво Окружни ниво Републички ниво
МАТЕМАТИКА

 

Митрић Дијана 3/2 – 1. место

Дикосавић Теодора3/2 – 2. место

Станимировић Тања, 3/2

Дупљанин Лука и Ракић Маша 3/1 и

Маџаревић Дуња 3/4  – 3. место

Ћосић Страхиња 4/1 – 1. место

Ћоралић Лазар 4/1 – 2. место

Поповић Николина 4/1 – 3. место

Кикановић Зорана 4/1 – 3. место

Лазић Глорија 4/2 – 3. место

Јездимировић Ана 4/2 – 3. место

Ненадовић Урош 4/2 – 3. место

Димитријевић Филип 4/2  – 3. место

Лука Ћосић, 8/3  – 3. место

Михаило Василић, 5/1  – 3. место

Пролаз без места: Крсмановић Филип, Јовичић Лука, Нешић Анастасија – сви ученици 4/1 и Неда Дупљанин 6/3.

Јовичић Лука 4/1 – 1. место

Ћосић Страхиња 4/1 – 2. место

Лазић Глорија 4/2 – 2. место

СРПСКИ ЈЕЗИК

 

Данијела Мијић 5/3- 1. место

Теодора Николић 8/3- 2. место

 Данијела Мијић 5/3- 2. место
Књижевна олимпијада Александра Јеринић8/1 – 1. место

Анђела Петровић 7/2 – 2. место

Анђела Петровић 7/2 – 1. место

Александра Јеринић8/1 – 3. место

ГЕОГРАФИЈА Стефан Манојловић 7/2 – 1. место

Вељко Поповић 7/3 – 3. место

 Стефан Манојловић 7/2 – 3. место
ИСТОРИЈА Теодора Николић 8/3 – 3. место
ФИЗИКА Лука Ћосић 8/3 – 2. место

Пролаз без места: ученици 6. разреда, Богдан Тодоровић и
Наташа Павловић

 Лука Ћосић 8/3 – 2. место
БИОЛОГИЈА Учешће 10 ученика Јакупек Тијана 6/1 – 2. место

Петровић Виолета 6/2 – 2. место

Мијић Данијела 5/3 – 3. место

ХЕМИЈА Стефан Манојловић 7/2 – 3. место
ИТАЛИЈАНСКИ ЈЕЗИК
ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК Учешће 8 ученика.
РЕЦИТАТОРИ
Крос РТС
Регионални центар за таленте Лозница Остварило је право за такмичење 9 ученика, од којих се 6 определило за такмичење из енглеског језика.
ШАХ

Екипна такмичења

У петак, 9.10.2015. год. у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Клупцима, одржано је општинско првенство у стоном тенису на ком су учествовали ученици наше школе. Екипу девојчица чиниле су: Кристина Живановић и Богићевић Ивана, ученице VIII-4 ИО Зајача. Екипу дечака чинили су: Марко Ђокић и Милош Крстић ученици VII-4 ИО Зајача. Екипа девојчица освојила је 2. место у екипној конкуренцији, а дечаци су освојили 3. место, екипно. Кристина Живановић, ученицa VIII-4 ИО Зајача, освојила је 3. место у појединачној конкуренцији.


У понедељак, 16.11.2015. године у нашој школи одржано је општинско такмичење у одбојци. Организатор такмичења је ОШ „Вук Караџић“ и Удружење педагога физичке културе из Лознице. Поред наше школе, учешће на такмичењу су имале следеће школске екипе: ОШ „Вера Благојевић“ Бања Ковиљача, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Клупци, ОШ „Свети Сава“ Липнички Шор, ОШ „Мика Митровић“ Брезјак, ОШ „Кадињача“ Лозница, ОШ „Јован Цвијић“ Лозница и ОШ „Анта Богићевић“ Лозница. Нашу школу су представљале две екипе – мушка и женска селекција.

Екипу девојчица чиниле су: Алексић Адријана, Васиљевић Александра, Муркић Вања, Радановић Нада, Марковић Катарина, Гојковић Тамара, Крсмановић Анастасија, Којић Тијана и Митровић Бојана.

Екипу дечака чинили су: Манојловић Радош, Мишковић Марко, Влајковић Стефан, Јовичић Урош, Јовановић Алекса, Јовановић Ненад, Перић Никола, Мастилица Вукашин, Живковић Саво, Ђурић Никола и Павловић Лазар.

Остварени су следећи пласмани:

Плансман:

Дечаци:

  1. место – ОШ „Анта Богићевић“ Лозница
  2. место – ОШ „Јован Цвијић“ Лозница
  3. место – ОШ „Вук Караџић“ Лозница

Девојчице:

  1. место – ОШ „Анта Богићевић“ Лозница
  2. место – ОШ „Мика Митровић“ Брезјак
  3. место – ОШ „Јован Цвијић“ Лозница

Наша женска екипа заузела је 4. место на турниру.

Наставници наше школе, који су учествовали у организацији овог такмичења били су: Бурмазовић Дарко, Тешић Братислав и Томић Раденко.


У четвртак, 24. марта 2016. год. у СЦ „Лагатор“ у Лозници, одржано је Општинско такмичење из кошарке. Наша школа је учествовала са две екипе: мушка и женска екипа.

Женска екипа нађше школе је освојила 1. место и пехар намењен шампиону турнира. За екипу девојчица наспупале су следеће ученице: Елена Црвендакић, Нада Радановић, Вања Муркић, Тијана Пантић, Јована Карајчић, Дијана Зеленовић, Тијана Ђукановић, Виолета Пурић, Анастасија Крсмановић, Магдалена Бојанић и Милица Чотрић.

Предметни наставници су: Бурмазовић Дарко, Тешић Братислав и Томић Раденко.


У петак, 01. априла 2016.год. у СЦ „Лагатор“ у Лозници, одржано је Окружно такмичење основних школа у кошарци. Организатор такмичења су Град Лозница, ОШ „Анта Богићевић“ Лозница, ОШ „Вук Караџић“ Лозница и Удружење педагога физичке културе Лознице.

Право учешћа имале су првопласиране екипе са Општинских такмичења, а учествовале су школе са територије Мачванског округа. Учествовале су кошаркашке екипе следећих школа: ОШ „Ната Јеличић“ Шабац, ОШ „Јанко Веселиновић“ Шабац, ОШ „Петар Враголић“ Љубовија, ОШ „Мика Митровић“ Богатић, ОШ „Анта Богићевић“ Лозница и ОШ „Вук Караџић“ Лозница.

Такмичило се у мушкој и женској конкуренцији. Наша школа учестовала је са женском екипом.

За нашу екипу наспупале су следеће ученице: Елена Црвендакић, Нада Радановић, Вања Муркић, Тијана Пантић, Дијана Зеленовић, Тијана Ђукановић, Виолета Пурић, Анастасија Крсмановић, Магдалена Бојанић и Милица Чотрић.

Наш тим заузео је 3. место на Окружном такмичењу из кошарке.

Предметни наставници су: Бурмазовић Дарко, Тешић Братислав и Томић Раденко.


Нашу школу, на школском квизу ТВ Лотел плус, под називом „Питалице за свезналице“, представљали су ученици 6. разреда: Јањић Јован, Павловић Наташа и Дупљанин Неда, у делу квиза посвећеном за знање, а Алимпић Раденко, Максимовић Милица, Малетић Лука и Поповић Ана, у делу квиза посвећеном за скеч. Победом над екипом ОШ из Липничког шора, наши ученици, остварили су пролаз у полуфинале и ту освојили 4. место.

Ликовни конкурс

На Светосавском конкурсу који је организовала Црквена општина Лозница, наша ученица Јелена Станковић, која похађа 3-1, освојила је прво место у категорији ликовних радова ученика од првог до четвртог разреда. На конкурс је пристигло преко двеста радова ученика основних школа са територије града Лознице и трочлана комисија је изабрала Јеленин рад као најлепши и доделила прво место. При том је освојила и вредну награду: Сабрана дела светог владике Николаја Велимировића, као и 6000 динара.

Литерарни конкурси

Дана 09.09.2015. године на платоу испред Вуковог дома, ученици 4., 5. и 6. разреда наше школе су учествовали на спортско-едукативној манифестацији коју су организовали Олимпијски савез Србије и Војвођанска банка. Гост ове манифестације била је наша олимпијка и освајач светских и европских медаља Зорана Аруновић. Поред такмичења у спортским играма, ученици су се такмичили и у квизу знања па су тако имали прилику да науче нешто ново о историјату и самој организацији Олимпијских игара.

У понедељак 21.9.2015. ученици свих разреда (од I до VIII) наше школе у ИО Зајача и остала деца свих узраста која су дошла на манифестацију учествовали су у спортско-рекреативном програму поводом обележавања Дана месне заједнице Зајача. Уз подршку представника месне заједнице и организацију наставника физичког васпитања реализовано је једночасовно дружење кроз спортске игре које су одржане на игралишту Фудбалског клуба „Антимон “ из Зајаче.

Програм се састојао од полигона који су од учесника захтевали примену основних моторичких способности (ходање, трчање и скакање). Полигони су били постављени по принципу станица (пет станица). Учесници су били подељени у пет мешовитих група које су вежбале по одређеном редоследу на свакој станици. Време задржавања (вежбања) било је усклађено са тренутним физичким способностима учесника.

После завршетка вежбања на станицама уследило је такмичење. Учесници су били подељени у две екипе састављене од ученика свих разреда који су се такмичиле у разним играма. Игре су захтевале од ученика спретност, сналажљивост, упорност.


За ликовне и литерарне радове на конкурсу “Витезово пролеће” награђени су ученици 4/1: Кикановић Зоран, Ћосић Страхиња и Николић Лазар. Свечано уручење диплома и књига, као награда су имали у Сава центру.


Наша школа је имала представнике на Републичким такмичењима, и то
– из физике, Лука Ћосић 8/3
– Књижевна олимпијада, Анђела Петровић 7/2
– X Олимпијске спортске игре, Михајло Василић, ученик V-1 разреда у каратеу, тачније у борбама и освојио је 1. место.

Mанојловић Катарина 8/3-на Републичком такмичењу Центра за таленте / област-српски језик-освојила 3. место и специјалну награду за одбрану рада.

Теодора Лучић 8/3, на 45. Ђачком Вуковом сабору у оквиру ликовне радионице, где су учествовали и ученици изван Србије освојила је 1. место.