Скочи на садржај

Тематски дан интегративне спиралне наставе и две радионице у ИО Зајача

У сусрет празницима, традиционално, сваке године имамо тематске дане у ИО Зајача, а имајући у виду да су одељења мала, често реализујемо то и кроз спиралну наставу тако што повезујемо све разреде у складу са програмима учења и интересовањима деце. 

Дана 18.12.2023. кроз овакав вид наставе смислили смо две радионице:

I Осмишљавање и креирање логоа школе у складу са Смерницама Министарства просвеte датим почетком ове школске године, па смо позвали наше драге госте Холанђане-графичку дизајнерку Лоте ван Схаубрук и програмерa видео игара Бјорна Оудкерка који су ученике обучавали како да осмисле лого школе а асистирали су им професор ликовне културе Анђелко Тешмановић, професор енглеског језика и помоћник директора Петар Косовац и професорка енглеског језика и педагошка саветница Сања Симић де Граф. Ученици различитих узраста који су били заинтересовани за овакву радионицу имали су задатак да осмисле лого школе. Лоте и Бјорн су их обучавали, давали сугестије, усмеравали и на крају одабрали најбоље радове. У наредној радионици одабраће се најбољи рад на нивоу школе и креирати лого школе на основу тога.

II Друга радионица је једна од неколико радионица које су планиране на нивоу школе а то је интегративна настава посвећена предстојећим празницима кроз различите предмете-Увод у пројекат БОЖИЋ И НОВА ГОДИНА који у себи обједињује породичне празнике Материце, Детињце и Оце, затим Никољдан и славе уопштено, као и пројекте у различитим предметима посвећене обележавању Божића и Нове године. Реализатори су професорке разредне наставе Миланка Васиљевић, Светлана Ђурић, Александра Стефановић и Слађана Живановић, професор ликовне културе Анђелко Тешмановић, професор енглеског језика и помоћник директора Петар Косовац и професорка енглеског језика и педагошка саветница Сања Симић де Граф. У оквиру ових радионица учествоваће и наставници различитих предмета у складу са могићностима повезивања са тим предметом.

И на крају дана, играли смо друштвену игру Мицу, која је некад била веома поуларна а одлична је за усавршавање когнитивних способности, а наш драги гост Бјорн покушаће да ову друштвену игру популаризује и кроз видео игру.

Сања Симић де Граф, проф. енглеског језика и педагошка саветница

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *