Скочи на садржај

Тематски дан и Васкршња радионица у матичној школи

На Благовести, 7.04.2023, успешно смо реализовали тематски дан посвећен Васкрсу у нижим разредима као и интегративну наставу у вишим разредима.

Наше радионице сваки пут добију неку додатну, племениту димензију, а тако је и овога пута. У гостима су нам били ученици Средње Економске школе како бисмо се дивно дружили и у радости поделили идеје и показали креативност, али по први пут сми организовали и наградни Васкршњи конкурс, благодарећи нашем дивном колеги и добротвору наставнику физичког Александру Томићу који је приложио значајна средства да се наша деца награде за изузетан труд који показују.

Наш вероучитељ о.Јован Секулић реализовао је и координисао радионице са ученицима свих разреда, тако што је имао асистенцију ученица средње школе кроз сарадњу професорке енглеског језика и педагошког саветника  Сање Симић де Граф и професорки Економске школе Дејане Лазаревић и Оливере Чикарић. Радионице су биле интегративног карактера-веронаука и енглески језик кроз израду паноа, затим бојење јаја а све то је имало и такмичарски карактер јер су радови учествовали у наградном конкурсу.

Наставница енглеског језика и педагошки саветник Сања Симић де Граф говорила је о Страдалној седмици ученицима осмих разреда понављајући вокабулар и употребу прошлих времена. Реч је о интегративној презентацији Сање Симић де Граф о Страдалној седмици и додатном прилогу повезивања са другим предметима. Кроз Страдалну седмицу на енглеском језику, ученици су упознати са вокабуларом, али имају и одређене граматичке задатке као што је употреба времена као и питања везана за сам текст, асоцијације, преметаљке али и после сваког дана у седмици граматичку укрштеницу где је вертикално решење тај дан у седмици. Интегративну презентацију можете погледати овде

Holy Week https://anyflip.com/scxpd/ehhy/

Сви учитељи реализовали су радионицу посвећену Васкрсу и своје радове изложили у холу школе. Учитељица Гордана Симић послала нам је видео-прилог својих вредних првака који су поред радионичарске наставе и рецитовали и певали о Васкрсу. Прилог можете видети овде https://www.youtube.com/watch?v=hVjlk0vEyUA. Учитељица Жељка Дејановић реализовала је радионицу са својим трећацима али нас и посетила како је то изгледало пре неколико година када су ученици имали онлајн наставу и певали о Васкрсу https://www.youtube.com/watch?v=psnvmXtzR18

Продукте Васкршње радионице истакнуте у холу школе можете погедати овде https://www.youtube.com/watch?v=yb_NbaScdBw

По први пут смо организовали и Васкршњи конкурс и сложили се да су сва деца победници а истакли смо оне који су се највише трудили. Стручни жири за више разреде били су учитељи друге смене а за више разреде наставник музичке културе протођакон Зоран Кокановић и наставница српског језика Жељка Марковић.

Награђени ученици

Матична школа од 1-4. разреда

1.место Софија Јојовић 3-2

2.место Милутин Јовановић 3-1

3.место Катарина Ненадовић 4-3

Матична школа од 5-8. разреда

1.марта Ђуричић и Ђурђина Ђурић 7-2

2.место Небојша Мандић и Филип Андрић 7-2

3.место Милица Стојановић 7-2

Учитељице ИО Зајача предложиле су да се награде следећи ученици ИО Зајача

ИО Зајача

1.место Нина Кукић 3-3

2.местоЛена Перић 2-3

3.место Алекса Исаиловић 2-3

Фотографије са Васкршње радионице можете погледати овде  https://anyflip.com/scxpd/bljn/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *