Скочи на садржај

Сараднички пројекат лозничких школа ОШ ,,Вук Караџић“, Економске школе, Гимназије и ОШ ,,Анта Богићевић“

ПУТЕМ МУДРАЦА, ЉУБАВЉУ И ВЕРОМ НА ДЕЛУ, КРОЗ САРАДЊУ И ЗАЈЕДНИШТВО, ПРАТИМО ЗВЕЗДУ ДО БОГОМЛАДЕНЦА

https://anyflip.com/scxpd/ggck/

Реализатори: вероучитељи о.Јован Секулић, ђакон Иван Негић, ђакон Бранко Митрић, ђакон Сретен Тадић, вероучитељица Драгана Деспотовић, наставник музичке културе протођакон Зоран Кокановић, наставница посластичарства Дејана Лазаревић, учитељице Зорица Јањић, Миланка Васиљевић, Мирјана Ћосић, Гордана Симић, Светлана Ђурић и Александра Стефановић, наставници српског Жељка Марковић, Слађана Осатовић и Љубиша Радовановић, наставник енглеског језика и помоћник директора Петар Косовац, наставница италијанског језика Мирјана Марковић, наставници математике Драган Јовановић и Александра Деспотовић, наставница хемије Бојана Ковач, наставница биологије Слађана Живановић, наставник физичког Александар Томић и наставница енглеског језика и педагошки саветник координатор пројекта Сања Симић де Граф.

Пројекат је осмишљен темељно и кроз тимски рад да буде пример добре праксе који на првом месту истиче племенитост и оне људске вредности које желимо да развијемо код наших ученика, да они израсту у боље људе. Месец дана испуњеног богатим активностима које смо реализовали а у складу и са називом овог пројекта обухватају период од празника Ваведење до Божића. У овом пројекту, ниједан ученик није био запостављен и сви су имали прилику да учествују и предлажу, а модел сарадње свештеника, вероучитеља, наставника, родитеља и спољашњег окружења, модел сарадње више школа, показао се као велика мотивација за ученике да у здравој компетитивној атмосфери развијају и показују своје таленте и способности. Колеге су кроз заједнички рад, пројекте, интегративну, пројектну и амбијенталну наставу, сарадњу са родитељима и спољашњим окружењем изразиле задовољство оваквим начином рада. Материјал који је пред вама је наш мали трудбени принос и подсетник да су сва деца добра онда када смо ми добри, када сви ми радимо заједно и сложно у корист детета, поштујући једни друге и чиниће оно најбоље у домену своје одговорности. Пустимо децу да буду деца и да нашим добрим примером расту лепо васпитана, племенита и не оперећујмо децу очекивањима већ их научимо да препознају у себи своју посебност и своју способност, а за то је неопходно пуно љубави и рада са њима али и неупитне сарадње свих нас. Хвала вама, сви дивни људи, који сте учествовали у овом пројекту!

Професор енглеског језика и педагошки саветник Сања Симић де Граф, координатор пројекта

Погледајте Садржај

САДРЖАЈ https://anyflip.com/scxpd/ggck/

-Сарадња са Економском школом     5

-Наставна јединица ,,Вера без дела је мртва”    6

-Интегративна верска настава    73

-Наставна јединица ,,Празници”     74

-Наставна јединица ,,Евхаристијски поглед на свет”     106

-Пројекат ,,Трпеза љубави-посне пите” у ИО Зајача      146

-Пројекат ,,Трпеза љубави-пите и Питагора” у матичној школи     189

-Детињци  253

-Тематски дан посвећен Светом Николају Мирликијском 259

-Сарадничка верска настава са ОШ ,,Анта Богићевић” кроз вршњачко учење   265

-Интегративна сарадничка настава основаца и гимназијалаца       282

-Материце 347

-Тематски дан посвећен Божићу и Новој години у ИО Зајача      349

-Приредба и радионица трећака       351

-У сусрет зимском распусту-приредба и радионице првака   352

-Прилог хора ,,Сабор српских светитеља” и ,,Сретење Господње”     358

-Тропар празника на енглеском     359

-Продукти радионичарске наставе   360

-Публикације  361

-Материјал    365

Велику захвалност упућујемо старешини храма Светог Георгија у Зајачи о.Милану Андрићу, директорима Економске школе Милану Недељковићу, Гимназије Дарку Несторовићу, Антине школе Весни Панић и наше школе Владану Андрићу, затим стручним сарадницима Вањи Јеремић, Јелици Павловић и Ђурђини Симић.

Захваљујемо нашој Епархији шабачкој за публикацију примера добре праксе, затим нашем сараднику катихети Браниславу Илићу и уреднику портала ,,Ризница литургијског богословља и живота“, Институту за модерно образовање, хоровима ,,Сабор српских просветитеља“ из Бање Ковиљаче и ,,Сретење Господње“ из Горње Ковиљаче, госпођама Мирјани Негић и Андријани Секулић, затим колегама из Митровачке гимназије Стефану Недићу и Наташи Недимовић.

И у овом нашем пројекту, као и до сада, имали смо несебичну подршку угледног професора протођакона др Радомира Ракића и лозничког свештеника o.Милоша Петровића.

https://anyflip.com/scxpd/ggck/

ОдговориПроследи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *