Скочи на садржај

Научимо се од деце

,Господе, Господе наш! Како је величанствено име твоје по свој земљи! Подигао си славу своју више небеса. У устима мале дјеце и која сисају чиниш себи хвалу насупрот непријатељима својим, да би учинио да замукне непријатељ и немирник“ (Пс 8, 1-2)

Данас, на Цвети, велики благослов дође на нас све-свештенике, вероучитеље, просветне раднике и родитеље јер велику животну лекцију добили смо од деце. Наиме, након одржаног Васкршњег конкурса, сабрали смо се у храму Покрова Пресвете Богородице да заблагодаримо Господу за сва добра и да уручимо деци награде за њихов труд у Васкршњој радионици која је реализована у ОШ ,,Вук Караџић“ Лозница чији су реализатори наш дивни вероучитељ о.Јован Секулић, деца и наши учитељи и наставници.

О самим награђеним, посебно ћемо писати. Али оно чиме смо ганути је вредно сваке пажње а то су две наше ученице, Марта Ђуричић и Ђурђина Ђурић, добитнице прве награде, решиле су да своју награду дају као прилог нашем храму. Слава и хвала Господу какву дивну децу имамо! Ове две девојчице, Марта и Ђурђина, учествују у свим пројектима и чине пуно додатних миља, а такође су и одличне ученице. Редовно учествују у богослужењима. Мало је рећи да смо ганути овим поступком.

Награђени ученици

Матична школа од 1-4. разреда

1.место Софија Јојовић 3-2

2.место Милутин Јовановић 3-1

3.место Катарина Ненадовић 4-3

Матична школа од 5-8. разреда

1.место Mарта Ђуричић и Ђурђина Ђурић 7-2

2.место Небојша Мандић и Филип Андрић 7-2

3.место Милица Стојановић 7-2

ИО Зајача

1.место Нина Кукић 3-3

2.местоЛена Перић 2-3

3.место Алекса Исаиловић 2-3

Награђеним ученицима награде су уручили старешина храма Покрова Пресвете Богородице у Лозници протојереј Мирослав Јаковљевић и вероучитељ о.Јован Секулић.

Посебно ћемо наградити по једног ученика из сва четири прва разреда а сви ученици наше школе добиће захвалнице за допринос веронауци у нашој школи јер је Верска настава предмет који у нашој школи похађају сви ученици.

Велику захвалност дугујемо нашем дивном колеги професору физичког Александру Томићу са спорском организацијом Академије борилачких вештина из Лознице који је својим прилогом омогућио да се ово одржи.

Такође, желимо да похвалимо сву децу Вукове школе и њихове родитеље, нашег вероучитеља о.Јована Секулића и све запослене и нека би нам молитвама Пресвете Богородице Господ дао да заједно ову децу изведемо на прави пут. Наша срца су већ пуна и ми не бринемо, јер имамо дивну децу. Слава Богу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *