Скочи на садржај

Наш колектив на промоцији књиге,,Додир“ светогорског монаха Теодосија

,,Радујте се свагда у Господу, и опет велим: радујте се!“ (Флб 4,4)

Дана 12.12.2023. у препуној крипти Храма Вазнесења Господњег са почетком у 18.30 часова одржана промоција књиге ,,Додир“ светогорског монаха Теодосија, бившег ученика наше школе ОШ,,Вук Караџић“ Лозница.

О књизи су говорили академик Светислав Божић и директор Задужбине манастира Хиландара Миливој Ранђић, док је модератор била Гордана Гаврић, саветник директора Задужбине манастира Хиландара. У програму су учествовали хорови лозничке Покровске цркве ,,Свети Роман Слаткопојац“ и Петропавловске цркве из Бање Ковиљаче ,,Сабор српских светитеља“. Посебан момент промоције била је прича из ове књиге ,,Видовдан“, која дирљиво и на сликовит начин дочарава Вашариште и Лагатор, а коју је прочитала братаница о.Теодосија Милица Кокановић, бивша ученица наше школе.

Имајући у виду да смо имали част да у нашем колективу ради брат о.Теодосија а наш драги и поштовани колега протођакон Зоран Кокановић, који је током свог дводеценијског рада оставио значајан траг и као наставник и као колега, представници нашег колектива договорили су се да оду заједно на промоцију ове књиге и на наше опште одушевљење уследио је сусрет садашњих и бивших чланова колектива у радости и у славу Богу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *