Скочи на садржај

Међународни дан толеранције

Дана 16.11.2023. обележили смо Међународни дан толеранције кроз интегративане часове музичке културе и енглеског језика у одељењима VIII1, VIII2 и VI1 на тему упознавања различитих култура кроз музику и језик. Овај час су осмислиле и реализовале ученица VI2 Валериаја Кудриавтсева у сарадњи са наставницом енглеског језика и педагошком саветницом Сањом Симић де Граф и наставницом музичке културе Миланком Милићевић. Упознали смо се са руском и јеврејском културом кроз језик и музику. Валерија је припремила пословице на хебрејском и руском језику, а наставница Сања Симић де Граф мотивисала је ученике да пронађу те пословице на српском језику у духу нашег језика и истакла је неке пословице које се помињу скоро у свим језицима на енглеском и латинсом језику. У сарадњи са наставницом музичке културе Миланком Милићевић, Валерија нам је припремила дивно изненађење кад је изузетно дирљиво и по речиа наставнице музичке културе савршено отпевала химну Израла HATIVAH која у преводу значи НАДА, а затим је и превела химну. У видео-запису са часова, можете послушати и Валеријино извођење химне Израела https://www.youtube.com/watch?v=TOnV5Qku8Cw . 

Валерија је ученица на коју смо поносни, лепо васпитано дете и вишеструко талентовано дете и ми смо се потрудили да истакнемо њен пример као пример ученицима како је богатство различитих култура које носи у себи живећи и прилагођавајући се на разним местима, утицало на то да она на најбољи могући начин поносно носи у себи све те различитости и покаже их у најбољем светлу.

Захваљујемо ученицама Тима за пројекте у настави-Ђурђини Ђурић VIII2 и Марти Ђуричић  за техничку обраду материјала са ових часова.

Погледајте видео-запис https://www.youtube.com/watch?v=TOnV5Qku8Cw

Сања Симић де Граф, проф. енглеског језика и књижевности и педагошки саветник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *