Математика је језик који цео свет разуме – угледни час

Поводом обележавања Европског дана језика, наставница математике Јелена Трипковић одржала је два угледна часа у одељењима  VII1 и V2, док је наставница енглеског језика Сања Симић де Граф била асистент.

Наставница Јелена Трипковић осмислила је занимљиву презентацију користећи веб-алат Prezi за израду презентација. Циљ овог часа био је да покажемо како нам је математика универзални ,,преводилац“ свих језика  и да развијемо љубав код деце и према математици и према језицима, да их наведемо на аналитичко размишљање и да им покажемо како су све науке повезане и како можемо искористити таленат за једну предмет као помоћ у учењу неког другог предмета који нам је тежак или за који немамо дар.

Наставница математике је заједно са наставницом енглеског језика осмислила текстуалне задатке на енглеском, руском, немачком, италијанском, француском и холандском. Најпре смо прочитали те задатке на тим језицима и деца су покушавала да их преведу на српски јетик. Кад смо те задатке и урадили, то је већ било много лакше. Други део презентације била је једна једначина на поменутим језицима. Записали смо једначину а затим осмислили на свим тим језицима текстуални задатак да бисмо показали деци колико је математички језик универзалан и да нам је у овом случају заиста послужио као преводилац свих тих језика.

Ову веома корисну презентацију можете погледати на следећем линку:

https://prezi.com/view/qwCt448Hbsuzycggn2TI/

Погледајте фотографије:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *