Скочи на садржај

Изузетно племенита активност

Сарадничка настава Средње економске школе и ОШ ,,Вук Караџић“ Лозница у одељењу деце са посебним потребама у Економској школи 

,,Није знање знати, већ је знање дати“ Јован Јовановић Змај

На позив професорке биологије Гордане Васиљевић поводом скорог обележавања Светског дана заштите животне средине (5.јуна), дана 19.5.2023. Тим за пројекте у настави ОШ ,,Вук Караџић“ Лозница заједно са координаторком Тима, професорком енглеског језика и књижевности и педагошком саветницом Сањом Симић де Граф посетио је Средњу Економску школу, односно одељење деце са посебним потребама и њихову наставницу-дефектолога Слађану Митровић. У договору са професоркама Економске школе, реализовали смо радионицу сарадничке наставе посвећену заштити животне средине у одељењу ученика са специјалним потребама у тој школи. Овај тематски дан, богат активностима имао је за циљ да ученике упути једне на друге да зајеничким снагама а својим специфичним способностима стекну трајна знања на добробит заједнице у којој живе али и да својиеколошки свест усмере ка еколошком активизму и промовисању свих оних активности које могу допринети да се сачува наша планета. Пројекат смо започели песмом наше песникиње, ученице треће године Економске школе која је такође, биа наш гост, Виолете Даниловић, која нам је написала једну прелепу песму ,,Природа“. Ученици Тимаза пројекте Вукове школе и ученици одељења деце са посебним потребама средње економске школе, радили су групни рад израде паноа и разговора о еколошким темама.

Најлепши део уследио је на крају часа, радост и загрљаји, нескривена радост и сугестија да буде што више оваквих заједничких активности!

Песма ,,Природа“ коју је написала дивна песникиња-ученица треће године Економске школе Виолета Даниловић:

У зору осетим мирис

мајских ружа,

Природне лепоте што

нам живот пружа.

Будим се уз цвркут

птица.

Да ли је ласта или

кукавица.

Пролећни дани злата

вреде.

Гране више нису

бледе.

Природа се сада

полако буди.

Мирисом цвећа су

пуне груди.

Испред нас је

прострет тепих

зелени.

Са тулипаном који

лепотом плени.

Свака боја своју причу

има,

ма каква год да је клима.

Сада изађи и само

удахни.

Обузеће те осећај

љубавни.

То мајка природа тебе

воли.

И за очување своје тебе

моли.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *