Скочи на садржај

Дечија недеља

Овогодишња Дечија недеља одржава се под слоганом:

ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА?

И ове године Програм је конципиран да одговори традиционалним циљевима Дечије недеље који се односе на:

  • Скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце;
  • Указивање на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и остваривању њихових права;
  • Презентацију до сада постигнутих резултата;
  • Указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце;
  • Подстицање интерсекторске сарадње у стварању услова за поштовање права и оптимални развој детета,
  • Промоцију активног учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу;
  • Покретање иницијатива и нових акција које доприносе побољшању положаја деце у Републици Србији и остваривању њихових права.

На шеталишту нашег града неће бити традиционалних дешавања поводом Дечје недеље, тако да ће се све активности одвијати у школи.

Првог дана Дечје недеље ученици првог разреда, са својим учитељицама Горданом Симић, Мирјаном Ћосић и Маријом Петровић, на школском терену су цртали и писали кредама у боји у складу са слоганом. Шта ђаци прваци наше школе мисле да им треба да би порасли до неба, може се видети на фотографијама! 

Наредних дана нас очекује још лепих активности.

ПОДРЖИМО ДЕЦУ, СВАКОГА ДАНА У ГОДИНИ!

Danas su učenici prvog razreda započeli ovogodišnju humanitarnu akciju ,,Čepom do osmeha”. Najpre su pomoću čepova učili na času matematike o linijama. Posle toga su sve donete čepove izručili u pripremljenu kutiju, radujući se predstojećem međuodeljenskom takmičenju.

Данас су ученици првог разреда у оквиру Дечије недеље трчали “Трку за срећније детињство”.

Ucenici četvrtog tri su aktivno ucestvovali u Decijoj nedelji na temu “Šta detetu treba da raste sve do neba”?

Ученици 1/1 су у складу с темом дана,, Покажи шта знаш” извели рецитал ,, Шта детету треба да расте до неба”, што је уједно и њихов заједнички подухват.

Dečja nedelja u prvom razredu završena je zajedničkom radionicom učenika i roditelja. Zahvaljujući njihovoj izuzetnoj motivaciji i kreativnosti nastale su divne igračke.

Ученици ИО Пасковац обележили су Дечју недељу низом активности. Игара је било највише, али и међусобмог поклањања кроз огрицу,, Тајни пријатељ” кроз шта су показали највише креативности, као и на маскенбалу. Један пилот је пожелео да полети као и лептир а онда и остали…,,Деца могу да полете треба само да се сете”.

Aktivnost povodom Dečje nedelje- Pravimo igračku. Učenici odeljenja 1/3 sa svojim roditeljima pravili igračke od raznih materijala.

Поводом Дечје недеље у ИО Зајача одржан маскенбал на тему “Јесен рана” .Реализатори су ученици од првог до четвртог разреда са учитељицама Миланском Васиљевић и Светланом Ђурић.https://youtube.com/shorts/AeDOh0MMkXA?feature=share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *