Конкурс за упис у средњу школу и актуелне информације о завршном испиту за ученике 8. разреда

konkurs-za-upis-u-srednju-skolu-2016

Конкурс за упис у средње школе у школску 2016/17. годину, у издању Просветног прегледа, од сутра ће бити у продаји у књижари тог предузећа у Косовској 6 у Београду, као и у свим већим књижарама широм Србије. Конкурс кошта 250 динара.

Од 23.5.2016. године, у продаји ће бити и информатор за упис у средњу школу у којем је детаљно објашњено како се вреднује завршни испит, општи успех у основној школи и како се израчунава укупан броја бодова, а дат је и табеларни приказ максималног и минималног броја бодова по школама и образовним профилима који су били потребни за упис претходних година. Цена информатора је 220 динара.

Још информација о Плану уписа одељења у средње школе, ш.г. 2016/2017. можете видети на страници Министарства просвете, науке и технолошког развоја – ОВДЕ!

На интернет страници СРЕДЊА ШКОЛА – ЕДУКАЦИЈА можете кликовима на предложене линкове сазнати више о начину бодовања завршног испита, прорачуну бодова, које сте до сада остварили, својим успехом у школи, потребним документима за упис у средње школе, као и о календару и терминима за полагање завршних испита.

Мали календар уписних активности, можете погледати и на слици испод:

mali-kalendar-upisnih-aktivnosti-2016