Скочи на садржај

Велика част за нас указана од стране јапанског амбасадора

Дана 22.2.2024.  Амбасада Јапана у Београду одржала је свечани пријем поводом рођендана јапанског цара Нарухита Хирономија, у хотелу Метропол у Београду. Пријему су присуствовали представници Владе Републике Србије, представници дипломатског кора и личности из културног и јавног живота.

Наша наставница Сања Симић де Граф, професорка енглеског језика и књижевности, добила је позивницу од његове екселенције амбасадора Јапана у Србији господина Имамуре Акире и његове супруге Имамуре Мијуки да присуствује свечаности.

Подсетимо, наша школа је урадила пројекат „Дани Јапана у Лозници“ у сарадњи са Центром за стручно усавршавање Шабац и Средњом економском школом. Тај пример добре праксе, изабран је и за презентовање на Републичком стручом скупу Савеза учитеља Србијеи ушао и у Зборник примера добре праксе, а публикован је и у фебруарском издању „Просветног прегледа“.

Наставница Сања Симић де Граф захвалила је Влади Јапана на подршци српским школама и вољу да ћемо и даље учествовати у свим активностима у образовању у циљу промовисања пријатељских односа наших двеју земаља. Пројекат „Дани јапанске културе“ одржава се традиционално почетком септембра а  најави је и Месец Јапана, где учешће узме велики број школа које презентују примере добре праксе повезујући наше две културе. Наша школа ће и даље са великим задовољством наставити са овим активностима.