Тематски дан у ИО Пасковац “Здрава исхрана”

Одржан тематски дани у ИО Пасковац 13.03.2018. и 14.03.2018. на тему “Здрава исхрана”. Реализатори су ученици од 1-4 разреда, учитељице Милица Стефановић и Снежана Цветиновић, вероучитељ Иван Негић и наставница енглеског језика Сања Симић де Граф.

Овом наставном темом извршена хер корелација следећих предмета – српски језик (састављање 1. граматичка анализа реченица у којима се помиње храна, песмице, причице, занимљивости), математика (основне рачунске операције), свет око нас (материјали, здрава исхрана), ликовна култура (прављење декорација од воћа и поврћа, где смо имали конверзацију на енглеском језику везану за те активности, изражавање допадања и недопадања, омиљено воће и поврће, кратак разговор о здравој храни.

Радови су изложени и сви ученици похваљени и награђени оценом), веронаука (значај исхране у хришћанству), енглески језик (вокабулар везан за воће и поврће, изражавање допадања и недопадања, игра погађања, игра вешала, асоцијације, осмосмерке, укрштенице), информатика (ученици су упознати са основама PowerPoint-а где смо кроз прављење презентације поновили градиво, а касније смо у Excel-у решавали математичке задатке користећи уграђену функцију СУМ.

Задатак који се ученицима највише свидео био је списак за куповину, где је списак намирница требало сортирати по алфабетском редоследу, а затим помоћу уграђене функције СУМ израчунати колико нам је новца потребно за куповину). У међувремену смо припремили намирнице и мало се почастили.

Урадили смо и евалуацију. Ученици су били одушевљени и изразили жељу да сто чешце имају овакав вид наставе јер су и сами приметили колико су ствари запамтили кроз игру и забаву.