“Свако срце има свога свица” – успомена на преминулог песника Добрицу Ерића

Током месеца маја ученици првог и IV-1 разреда су учествовали у пројекту „Свако срце има свога свица“, који је осмишљен у част недавно преминулог песника Добрице Ерића. Ученици су, најпре, упознати с темом и самим поводом пројекта. Затим су, са великом заинтересованошћу, приступили изради различитих задатака (учење песме по избору, прикупљање материјала за израду паноа, попуњавање споменара, израда цртежа према мотивима Ерићевих песама). Ученици IV-1 су осмислили дивну радионицу за своје мале другаре прваке. Било је ту и рецитовања, представљања паноа, учења нових речи на енглеском језику, пригодних игрица и поклона, које су велики другари направили за своје мале другаре. На крају су одушевљени прваци позвали четвртаке у госте.

Завршна радионица је одржана 29.5.2019. године. Започела је с песмом “Опет свићу румена сванућа” Добрице Ерића у извођењу Миње Суботе. Затим су прваци поделили четвртацима стикере на којима су изразили своје утиске о њиховој радионици. Испред паноа који су направили рецитовали су песме које су припремили. Још једном смо, пред крај радионице, чули песму “Чудесни свитац”. Ученици IV-1 су имали задатак да на папирним звездицама упишу шта је њихов свитац. Тај задатак су, на захтев ученика, испуниле и реализаторке пројекта, учитељице Радмила Лукић, Мирјана Ћосић и Гордана Симић. На крају смо сви “ђускали” уз рокенрол песму за децу “Цица из Гривца” великог Добрице Ерића.

Закључак свих учесника овог пројекта је да би било веома корисно и лепо осмишљавати чешће овакве радионице где се ученици ангажују у разноврсним занимљивим задацима, друже, сарађују и зближавају.