Прослава Савиндана – школске славе

Савиндан 2016.

Свети Сава, школска слава, обележена је ненаставно, уз присуство наставника и управе наше школе, ученика који су представљали своја одељења, њихових родитеља и гостију ове свечане манифестације.

Програм прославе је традиционално отворен Светосавском химном под вођством наставника Зорана Кокановића, коју је отпевао школски хор, а затим је програм настављен рециталима, песмом и хора и ученика 4. разреда, као и драмским извођењем које су осмислиле учитељице Зорица Јањић и Жељка Дејановић, а чија је тема била везана за добра дела које је Свети Сава за живота чинио. Свечани програм је затворила фолклорна група деце нижих разреда наше школе.

Након програма, директор школе, Добро Андрић, је позвао све да присуствују молитви свештеника, поводом овог свечаног дана. У служби, свештенику су помогли вероучитељ Горан Поповић и наставник Зоран Кокановић. Ломљење колача је обављено уз помоћ ученика школе, након чега је позвана наша ученица Јелена Станковић, која је освојила прво место у категорији ликовних радова ученика од првог до четвртог разреда, на конкурсу који је организовала Црквена општина Лозница, са темом “Свети Сава – школска слава”, да прими награду. Поред дипломе за ово достигнуће, ученица је добила Сабрана дела светог владике Николаја Велимировића, као и 6000 динара. Свечана прослава Школске славе је завршена узимањем жита, вина и колача.

Трпеза за наставнике школе је била у складу са постом.

Погледајте фотографије:

Погледајте и кратак видео са ове прославе:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GJfOy0kNFkY&w=560&h=315]