Предстојеће саборске манифестације

У оквиру традиционалних саборских дана, највљена су следећа дешавања, која би могла да више заинтересују наше ученике.

Покрени точак здравља“ је бициклистичко-рекреативна вожња на релацији Лозница-Тршић. Старт вожње бициклима је у 11 часова испред Вуковог дома културе. Планирано је успутна посета манифестацији „Питијада“ у Клупцима. Након доласка на циљ у Тршићу, на игралишту испред Вукове спомен школе, биће организован и такмичарски програм, као и додела медаља појединим учесницима. Манифестација има за циљ да представи значај рекреације за здравији начин живота. За безбедност у вожњи, биће задужена полицијска пратња. Организатор је Туристичка организација града Лознице.

У недељу је традиоционална Завршна прослава 84. Вуковог сабора. Поводом тога, организован је одлазак ученика и наставника, аутобусима до Тршића, где ће на Саборишту моћи да присуствују овој манифестацији. Заинтересовани ученици, нека се пријаве својим одељењским старешинама, најкасније до петка поподне. Полазак аутобуса је предвиђен у недељу, 17.9.2017. године, у 9.30, код железничке станице, а повратак за Лозницу, у 14:00 часовa. Препорука ученицима који иду на Вуков сабор је да дођу 10-15 минута раније!

У недељу, док су у Тршићу, наши ученици могу посетити и манифестацију “Српско прело“, које је организовано кроз продајну изложбу “Етно базар”, као и смотру фолклора, саборских труба и креативне гитаре. На овој манифестацији, можете се у оквиру интерактивних радионица, упознати са старим занатима, као и традиционалном музиком и игром. Погледајте сатницу и активности, испод на фотографији.

Позивамо наше ученике да лепо искористе викенд и манифестације које смо најавили! 🙂