Извештај са општинског такмичења у рукомету

У уторак, 18. априла 2017.год. у СЦ „Лагатор“ у Лозници, одржано је Општинско такмичење из рукомета. Организатор такмичења су Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Град Лозница, Удружење педагога физичке културе Лознице и ОШ „Свети Сава“ Липнички Шор.

Такмичење је организовано у две категорије – мушкој и женској. Учешће на такмичењу су узеле основне школе са територије Града Лознице.

Наша школа је учествовала са две екипе: мужка и женска екипа.
Наша мушка екипа је освојила 3. место на турниру. У четвртфиналу наш тим био је бољи од „Кадињаче“, у полуфиналу изгубили смо минималним резултатом 10:9 од екипе „Свети Сава“. Плансман у мушкој конкуренцији:

  • 1. место – ОШ „Свети Сава“ Липнички Шор
  • 2. место – ОШ „Анта Богићевић“ Лозница
  • 3. место – ОШ „Вук Караџић“ Лозница

За екипу дечака наспупали су следећи ученици: Грубачић Вељко 6-1, Петровић Вељко 6-2, Новаковић Страхиња 6-3, Ристић Лука 8-1, Живковић Сава 8-1, Марковић Душан 8-1, Вишњић Предраг 8-1, Мијић Михаило 8-2, Павловић Лазар 8-2, Андрић Величко 8-3, Ђурић Никола 8-3, Иванковић Срђан 8-3, Станимировић Милош 8-3.

Наша женска екипа поражена је у првом кругу такмичења, од екипе ОШ „Кадињача“. Коначан плансман у женској конкуренцији:

  • 1. место – ОШ „Свети Сава“ Липнички Шор
  • 2. место – ОШ „Петар Тасић“ Варош Лешница
  • 3. место – ОШ „Кадињача“ Лозница

Првопласиране женске и мушке екипе ОШ „Свети Сава“ Л.Шор стекле су право учешћа на наредном нивоу такмичења, окружном такмичењу основних школа у рукомету.

Предметни наставници: Бурмазовић Дарко, Тешић Братислав и Томић Раденко.