Пројектна тема “То смо ми!”

Пројектна тема за крај другог разреда: То смо ми

У оквиру Пројектне наставе ученици другог разреда наше школе били су организовани и вредни и путем наставе на даљину.

Због ванредног стања нису могли да иду на игралишта и у паркиће, што је углавном омиљена активност свим малишанима. Нажалост вирус је захватио цео свет, па је наша земља у неопходној изолацији. Школе и вртићи не раде широм земље, остају код куће и не излазе из ње. Деца су извештавала да им највише недостају социјалне активности (друштво, дружење, игре, изласци…). У значајном проценту су изјавили да им недостаје школа, али, судећи по неким одговорима, недостаје им пре свега социјални аспект, а не едукативни.

“Окружени смо презадовољним родитељима, који су нас подржавали у току online наставе. Деци време код куће уз овакав начин учења пролази брже, забавно им је, и са радошћу  су ишчекивали, шта ћемо  им то ново припремити. Креативна игра је значајан део дечијег развоја. Креативна и маштовита игра помаже моторичком, интелектуалном, емоционалном и социјалном развоју детета.”, кажу учитељице другог разреда Мирјана Ћосић и Гордана Симић.

Ево како су се  наши  другаци током наставе на даљину у своје слободно време креативно забављали и едуковали.

Радили гимнастичке и кондиционе вежбе, садили и брали цвеће, бринули се о кућним љубимцима, кували са бакама, славили рођендане, сликали, цртали, певали, возили моторе, шетали, уживали у природи, учили…!!!!

Креатори пројекта:  Гордана Симић 2/1  и  Мирјана Ћосић  2/2

Одељење 2/1:

Погледајте видео:

Одељење 2/2:

Погледајте видео: