Поновно отварање продуженог боравка

Поштовани родитељи,

Отварање основних школа само за целодневни боравак ученика чији су родитељи исказали  потребу због обавеза на радном месту, почиње 11. маја 2020. године. Локална самоуправа врши дезинфекцију објекта, а запослени на одржавању хигијене ће вршити даље прање, чишћење и дезинфекцију простора, прибора и опреме.

Простор који је предвиђен за прихват ученика је на главном улазу школе.

Родитељ је обавезан да, када доводи дете у школски објекат обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу препаратом на бази 70% алкохола и пређе преко постављене дезобаријере за обућу и да, уз минимално задржавање, размени информације са запосленима у школи који су задужени за прихват ученика. Кад год је то могуће родитељи не треба да улазе у школу, како при довођењу, тако и у прихвату деце на крају дана (дежурно лице ће бити задужено за прихват деце и њихово позивање када родитељи дођу по дете).

Децу можете доводити најраније у 7:30, а по њих долазити најкасније у 16:30. Родитељи су у обавези да за сваки наредни дан унапред обавесте дежурног наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана и у које време.

Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести директора школе  на број телефона 877-202.

Родитељи треба да обезбеде посебну флашицу са водом која ће бити само за његове потребе током боравка у школи.

Сугеришемо да деци дате да доручкују пре доласка у школу и да им припремите и спакујете ужину и /или суви оброк (у зависности од дужине времена проведеног у школи), а у складу са потребама и навикама деце, јер школа није у могућности да организује исхрану за децу.

Сви запослени у школи који учествују у организацији и функционисању целодневног боравка у школи ће поштовати све протоколе и мере превенције од инфекције COVID-19, а исто то очекујемо и од родитеља и других законских заступника деце у циљу заштите здравља и безбедности деце и одраслих.

Хвала вам на узајамном поверењу, поштовању, отвореној комуникацији и одговорности!