Пробни завршни испит

Подсећамо ученике осмог разреда да ће пробни завршни испит бити 13. и 14. априла, сали за физичко васпитање. Ученици треба да понесу своје ђачке књижице, одговарајући прибор за рад и да дођу бар 30 минута раније.

Након израде испита, у петак, настава се обавља према предвиђеном распореду.

Ђаци ће најпре решавати пробни завршни испит из математике, у петак 13. априла, од 12 сати, а сутрадан преостала два теста – из српског, односно матерњег језика и комбиновани. Тестирање из српског траје од 9 до 11 сати, а после паузе од 30 минута почеће и решавање комбинованог теста. Према најавама Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, пробни завршни испит се неће разликовати од претходних.

Сваки од тестова завршног испита имаће 20 питања, а свако тачно питање доноси ученику један поен, дакле 20 у укупном скору. Потом ће се број поена из матерњег језика и математике множити коефицијентом 0,65, а број бодова са комбинованог са коефицијентом 0,7, како би се добили бодови који се рачунају при упису у средње школе – 13 из матерњег језика и математике, а 14 из комбинованог теста.