Посета Вишеграду

Дана 14.5.2016. године, запослени наше школе, могли су у посетити Вишеград и познати мост, прослављен историјским дешавањима, препричаним у роману Иве Андрића “На Дрини ћуприја”, за који је наш писац добио Нобелову награду за књижевност. У овој екскурзији је учествовала већина запослених, уз поједине њихове пратиоце.

Кренуло се око 7 часова ујутру, путем према Бајиној Башти и Перућца, одакле је један део путника, бродићем наставио пут ка Вишеграду, пловећи 50-так километара узводно, уживајући у дивним бојама зелених нијанси реке и крајолика, којим кривуда наша река Дрина. Остали путници су аутобусом, преко Таре и Кремне, наставили вожњу и правећи паузу код манастира Добрун, стигли у Вишеград.

Један део путника, који је дошао аутобусом, имао је прилику да у полусатној вожњи реком Дрином, такође ужива у још интересантнијем погледу на мост, Андрићград и сам Вишеград.

Након доласка групе која је бродићем дошла из Перућца, отишло се на ручак, а затим прошетало до Андрићграда и видиковца у близини моста.

У касним поподневним сатима, кренуло се натраг, за Лозницу, кроз Републику Српску, преко Романије и Зворника.

Погледате фотографије са ове екскурзије: