Општинско такмичење основних школа у малом фудбалу

У понедељак, 29.10.2018.године, у фискултурној хали ОШ „Вера Благојевић“ у Бањи Ковиљачи, одржано је Општинско такмичење основних школа у малом фудбалу. Организатор такмичења је Удружење педагога физичке културе и ОШ „Анта Богићевић“ Лозница, уз подршку Града Лознице и ОШ „Вера Благојевић“ из Бање Ковиљаче. Учествовале су основне школе са територије Града Лознице. Такмичило се у мушкој и женској конкуренцији.

Наша школа је наступила са две екипе – мушком и женском.

Женска екипа наше школе је након одличних партија заузела 1. место и узела наслов шампиона турнира. У четвртфиналу играли смо са екипом ОШ „Вук Караџић“ из Липнице. Након завршених регуларних 20 минута резултат је био 1:1, наш тим је бољим извођењем пенала победио 2:0 и прошао у нарадну рунду. У полуфиналу добили смо ОШ „Јован Цвијић“ из Лознице 4:0. У финалном мечу савладана је одлична екипа ОШ „Вера Благојевић“ из Бање Ковиљаче резултатом 2:0.

Екипу девојчица наше школе чиниле су: Тамара Мићић, Ивана Мишић, Николина Крстић, Ангелина Трипковић, Мина Богдановић, Ана Тијанић, Мина Станковић, Александра Ђокић и Тамара Ђукановић.

У мушкој конкуренцији наступили смо са мање успеха. У првом колу били смо бољи од „Вукове спомен школе“ из Тршића (2:0), у другој рунди поражени смо од екипе ОШ из Брезјака.

Првопласирана екипа у мушкој конкуренцији је ОШ „Вера Благојевић“ Бања Ковиљача.

Наше девојчице представљаће наш град на Окружном такмичењу у Шапцу, које ће бити одржано у новембру 2018. године.

Предметни наставници: Дарко Бурмазовић и Братислав Тешић.