Скочи на садржај

Олимпијске вредности и здрава исхрана у одељењу ученика са посебним потребама кроз интегративну сарадничку наставу основаца и средњошколаца

Још један диван пример инклузије на радост свих ученика.

Дана 17.4.2024. реализован је тематски дан у Средњој економској школи посвећен здравој исхрани и промоцији олимпијских вредности у одељењу ученика са посебним потребама кроз интегративну сарадничку наставу одељења ученика са посебним потребама Средње економске школе и Тима за пројекте у настави ОШ „Вук Караџић“ Лозница. Кроз интегративну радионичарску наставу повезани су угоститељство, енглески језик и физичко васпитање тако што су ученици кроз групни рад најпре израдили пирамиду здраве исхране и говорили о здравим животним навикама и спорту. Истакли смо кључне олимпијске вредности ПОШТОВАЊЕ, ПРИЈАТЕЉСТВО И ИЗУЗЕТНОСТ и у духу Васкрса правили смо од пиринча јаја и декорисали их истичући све оне олимпијске и људске вредности које треба свако од нас да има. Ову радионицу надовезаћемо на наредну интегративну васкршњу радионицу.

Реализаторке ових радионица су дефектолог Слађана Митровић, професорка посластичарства Дејана Лазаревић и професорка енглеског језика и педагошка саветница Сања Симић де Граф заједно са ученицима.