Бициклијада – “Покрени точак здравља 2017.“

У суботу, 16. септембра 2017. године, у оквиру манифестације 84. Вуковог сабора у Тршићу, одржана је традиционална бициклијада Лозница – Тршић, под називом „Покрени точак здравља 2017“, у организацији Туристичке организације Града Лознице.

Циљ ове манифестације је промовисање здравих стилова живота, али и значај употребе бицикала као превозног средства, на смањење загађења животне средине и умањења штетних издумних гасова у атмосфери.

Бициклијаду је подржала и наша школа, учешће су узели ученици старијих разреда, од 5-8.разреда, са наставником физичког и здравственог васпитања, Братиславом Тешићем.

Полазак је био у 11h испред Вуковог дома културе, на шеталишту. Колона је кренула ваљевским путем, под полицијском пратњом. У Клуцима је направљен кратак предах, учесници бициклијаде су посетили клубачку „Питијаду“, дегустирали су слатке и слане пите по рецептима старих домаћица. Сви учесници су успешно стигли на циљ у Тршић, испред ОШ „Вукове спомен школе“.

На спортским теренима школе организована су такмичења у спортским дисциплинама на бициклима: „Баскет бајк“, „Спора вожња“, „Пикадо бајк“ и „Вози Мишко“. Ученици наше школе су били успешни.

У дисциплини „Спора вожња“, сва 3 прва места у мушкој конкуренцији освојили су ђаци наше школе, плансман:

1. место – Филиповић Милутин

2. место – Ивановић Филип и Тодоровић Богдан;

3. место – Петровић Вељко.

У дисциплини „Пикадо бајк“:

2. место – Петровић Вељко

3. место – Ивановић Филип

У дисциплини „Вози Мишко“:

1. место – Петровић Вељко и Ивановић Филип

Треба истаћи да су ученици наше школе били најбројнији на овогодишњој бициклијади (25 ученика), и похвалити све учеснике ове спортске манифестације.

Погледајте фотографије: