Учешће ученика ИО Зајача у обележавању Дана МЗ Зајача

У понедељак 21.9.2015. ученици свих разреда (од I до VIII) наше школе у ИО Зајача и остала деца свих узраста која су дошла на манифестацију учествовали су у спортско-рекреативном програму поводом обележавања Дана месне заједнице Зајача. Уз подршку представника месне заједнице и организацију наставника физичког васпитања реализовано је једночасовно дружење кроз спортске игре које су одржане на игралишту Фудбалског клуба „Антимон “ из Зајаче.

Програм се састојао од полигона који су од учесника захтевали примену основних моторичких способности (ходање, трчање и скакање). Полигони су били постављени по принципу станица (пет станица). Учесници су били подељени у пет мешовитих група које су вежбале по одређеном редоследу на свакој станици. Време задржавања (вежбања) било је усклађено са тренутним физичким способностима учесника.

После завршетка вежбања на станицама уследило је такмичење. Учесници су били подељени у две екипе састављене од ученика свих разреда који су се такмичиле у разним играма. Игре су захтевале од ученика спретност, сналажљивост, упорност.

Организација је протекла у најбољем реду уз присуство многобројне публике којa je давала подршку и подстрек свим учесницима.

Погледајте фотографије: