Обележавање Дана школе кроз интегративну наставу Енглеског језика и Веронауке

Дан школе у ИО Зајача обележен је на несвакидашњи начин. Како је ова школска година специфична и нисмо у могућности да прославимо овај дан на начин како смо до сада навикли, то нас није спречило да будемо инвентивни.

Наставница Сања Симић де Граф је осмислила едукативан али и хумористичан онлајн квиз везан за Дан школе. Едукативан део се састојао од важних чињеница везаних за живот и дело Вука Караџића по којем наша школа носи име. Други део квиза се односио на саму нашу школу, док смо себи дозволили да унесемо и мало шаљивог садржаја везаног за све оне људе који раде у нашој школи, а који нису директно у настави како бисмо деци скренули пажњу и на њих и колико је и њихов допринос овој школи значајан, где су деца погађала како се ти људи зову или који је њихов посао у школи.

Почели смо онлајн квизом који одрадила наставница Мирјана Милићевић са ученицима осмог разреда. Квиз можете погледати на следећем линку

https://quizizz.com/admin/quiz/5fa813680a1e26001b28ca68/dan-skole-pripremila-sanja-simic-de-graaf

Дан наше школе увек се обележава на велики хришћански празник Митровдан, па су наставница енглеског Сања Симић де Граф и вероучитељ Бранко Поповић имали интегративан угледни час посвећен Светом Димитрију солунском. Час је осмишљен кроз интерактивну презентацију која се састоји од краћег предавања везаног за Светог Димитрија солунског на српском и енглеском језику, мини квиз питања у виду игре ,,корак по корак“, вишеструког избора, осмосмерке, асоцијације и интерактивне онлајн-укрштенице вокабулара везаног за овог светитеља и генерално за славе.

Укрштеницу можете погледати на следећем линку:

https://www.classtools.net/crossword/202011-VeEMiW

Детаљну Припрему часа са прилозима можете погледати овде:

http://online.anyflip.com/izlhx/gevm/mobile/index.html

Погледајте фотографије: