Скочи на садржај

Научимо се од деце

Међународни дан матерњег језика и сарадничка настава Средње економске школе, одељења деце са посебним потребама и ученица петог разреда ОШ ,,Вук Караџић“ Лозница

Поводом обележавања Међународног дана матерњег језика, који се, традиционално реализујуе низом заједничких активности Средње економске школе и ОШ ,,Вук Караџић“ из Лознице, дана 13.2.2024. започели смо једну од тих активности кроз гостовање Тима за пројекте у настави Вукове школе ученица петог разреда у одељењу деце са посебним потребама (сервири прве и друге године) Средње економске школе да би кроз тимски рад обележили Међународни дан матерњег језика заједно са својим професоркама угоститељства Дејаном Лазаревић,дефектологом Слађаном Митровић, кулинарства Љиљаном Јовановић и професорком енглеског језика и педагошком саветницом Сањом Симић де Граф. 

Ученици су кроз групни рад, где се свака од три групе састојала од основаца и средњошколаца, исписивали, илустровали и бојили лепе речи које се препоручују да се примењују у свакодневном животу попут речи ,,љубав“, ,,пријатељство“, ,,толеранција“.

Ученице Вукове школе припремиле су два изненађења. Наиме, прикупиле су велики број слаткиша за наше драге сервире али и одлучиле да их награде играчкама и школским прибором за одлично одрађен рад.

ПОНОСНИ СМО НА НАШЕ ДИВНЕ УЧЕНИКЕ, ИНИЦИЈАТИВЕ И ПРИМЕРЕ ЉУБАВИ И ДРУГАРСТВА!