Наше ученице на Међународном дану девојака у ИКТ, у Београду

У четвртак, 25. априла 2019. године, наша школа је организовала одлазак девојчица 8. разреда, на манифестацију „Међународни дан девојака у информационим и комуникационим технологијама“ под слоганом „Ширимо хоризонте мењамо свет“.

Ову манифестацију је организовало Министарство трговине, туризма и телекомуникација. Програм је трајао од 11.00-15.30 ч.

У уводном обраћању девојчицама су се обратиле државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Након тога је уследила додела награда победницима наградног конкурса  „Девојке у ИКТ-у за бољи свет“. Специјална гошћа овог дела програма је била и наша бивша ученица Марта Аврамовић, која је сада студент Електротехничког факултета Универзитета у Београду. Паузу смо искористили да се поздравимо и фотографишемо са Мартом.

Након тога су уследила два панела: први под називом „Креативне у корпоративном свету“, где су девојчице имале прилике да чују искуства и мишљења успешних жена, и други панел „ИТ забава, зарада и друштвена одговорност“, где смо слушали како се може зарадити кроз ИТ, али и о одговорностима које морамо имати према себи нарочито на интернету. За време паузе између ова два панела имали смо прилику да слушамо музички наступ групе LP Duo.

Од 14.30-15.30 ч уследио је ручак, а потом и повратак за Лозницу.

Са великим одушевљењем смо испратили цео програм и уживали у љубазности наших домаћина.