Награде на фестивалу Витезово пролеће и Песнички поздрав пролећу

Највећи je фестивал наших простора намењен најмлађима, основан 2003. године. Учесници програма су, поред ученика, најпознатији ствараоци за децу: књижевници, музичари, глумци, спортисти, аниматори…  Организатор фестивала је „Књижевни часопис за децу Витез.

Фестивал „Витезово пролеће“, једна је од највећих дечијих образовних манифестација у Београду при чему се у први план ставља образовно-културни аспект.

Београдски фестивал писаца за децу „Витезово пролеће“ одржан је у Центру „Сава“ 11.6.2021. године. Том приликом су награђени ученици млађих разреда наше школе. Награђени су књигом и добитници су дипломе „Витез“

За ликовно стваралаштво:

  • Ксенија Андрић, Лена Драгаш и Софија Петровић, ученице 1/1, учитељица Зорица Јањић
  • Хелена Перић и Срђан Чолић, ученици 3/1, учитељица Гордана Симић

За литерарно стваралаштво:

  • Ксенија Филиповић, ученица 4/2, учитељица Милка Томић,
  • Стефан Марковић, ученик 3/2, учитељица Мирјана Ћосић

Уживајте у стиховима песмица „Витезово пролеће“ и „Аждајин одговор“ (на стихове Љубивоја Ршумовића „Аждаја своме чеду тепа“), Стефана Марковића, ученика 3/2.


Одлуком жирија манифестације „ПЕСНИЧКИ ПОЗДРАВ ПРОЛЕЋУ“ кога су чинили: Светлана Гајић, председница Књижевног клуба (члан), књижевник Драган Марковић (члан) и књижевник Љубомир Ћорилић (председник жирија), од приспелих радова награђени су и ученици наше школе и школа и то:

ПРВА НАГРАДАФИЛИП МИХАИЛОВИЋIII/2

за песму „Пролећна песма

учитељица Мирјана Ћосић

ПРВА НАГРАДААНА ЧОЛИЋ, VI/1

за песму Живот

наставница српског језика Сања Радонић