Октобар – месец здраве исхране

Октобар месец је месец здраве исхране, а Светски дан хране 16. октобар обележавао се у нашој школи кроз пријектну наставу.

Ученици 1. разреда су разним ликовним техникама дочаравали воће и поврће, у 2. разреду су правили поруке, имали квиз и правили разноврсне моделе животиња, биљака…од воћа и поврћа. Четрвртаци су правили паное, помагали другацима у моделовању, извели приредбу за другаке и учествовали у конкурсу института Батут на тему здраве хране. Месили су и питу са јабукама. Ученици старијих разреда су правили подлоге за поруке-које су попуњавали другаци, помагали су око аранжирања воза здраве хране-а рецепти и остале слике које су на возу – правили су ученици 2. разреда и у 8/2 ученик из Авганистана је вршњацима презентовао храну своје земље, за шта је добио велики аплауз.

У четвртак у сарадњи са Домом здравља Лозница др. Славица Тадић ће четвртацима одржати предавање на тему здраве исхране.

И у ИО Зајача су активно обележили ову манифестацију, уз помоћ родитеља који су направили здрава јела и презентовали рецепте.

О свему детаљније ускоро можете прочитати на сајту школе, под називом ПРОЈЕКТНА НАСТАВА – СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ, а кроз овај сликовни колаж је дочаран део дешавања у којима су ученици радо учествовали, а учионице мирисале на витамине.