Матурска свечаност генерације 2012/2013. године

У четвртак, 20.6.2013. године у 18ч уприличена је свечана додела сведочанстава, диплома и признања за ученике осмих разреда, матичне школе. Свечаност је организована у сали за физичко васпитање и њој су присуствовали, осим осмака и њихови родитељи, пријатељи, другари из школе и поједини наставници.

Осмаци матуранти, са осмесима на лицу, сређени и дотерани за један од посебнијих доживљаја у њиховом тек започетом школовању кроз живот, весело су дочекали почетак ове свечаности.

Прва од ученика је прозвана Ана Чугуровић, ученик генерације 2012/2013. године, која је осим диплома и признања, добила и од представника школе, директора Добре Андрића, на поклон за сећање на школу и школске дане, мултимедијални таблет рачунар. Након аплауза и похвала, уследило је редом прозивање ученика, почевши од оних најуспешнијих у одељењима, којима су њихове разредне старешине додељивали сведочанства и сликали се са њима.

На крају овог дела програма, ученици су упутили своје речи поздрава и хвале својим разредним старешинама и учитељима, доделили им вредне поклоне и успомене, додатно разнеживши своје наставнике, што се опраштају са њима.

Након завршене церемоније доделе сведочанстава, у току паузе, родитељи матураната, су припремили салу за матурско вече, које је отпочело у 20ч.

Матуранти, су се провеселили уз музику и игру, дружење и смејање, све до после поноћи, поневши са собом лепе успомене. Такве веселе, уз добро здравље и са пуно успеха, њихови наставници их желе сретати и памтити када год и где се сретну! 🙂

Погледајте неке од слика: