Скочи на садржај

ЉУБОВИЈА: МЕДЕЊАЦИМА ,,СЛАТКИ ТЕСЛИНИ ИЗУМИ“ НАЈАВЉУЈЕМО УЧЕШЋЕ У МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ТЕСЛИНЕ НАУЧНЕ ФОНДАЦИЈЕ

Дана 28.6.2024. директор школе ОШ ,,Петар Враголић“ из Љубовије г.Василије Ђукановић и његови помоћници Јелена Ђорђић, Биљана Пановић и Владимир Полић, обрадова је ученике ИО Врхпоље занимљивим изненађењем. Реч је о  медењацима са мотивима изума Николе Тесле и једне занимљиве интегративне презентације о нашем највећем научнику.Ови слатки продукти су плод сарадње са професорком угоститељства Средње економске школе Дејаном Лазаревић и професорком енглеског језика и педагошком саветницом Сањом Симић де Граф, која ради у ОШ ,,Вук Караџић“ Лозница.

Изненађење које наси назив ,,слатки Теслини изуми“ у духу је најаве једног сарадничког пројекта у којем ће учествовати неколико школа. Наиме, Теслина научна фондација из Филаделфије указала нам је  велику част. Наставница ОШ ,,Вук Караџић“ из Лонице енглеског језика и педагошка саветница Сања Симић де Граф  добила је позив да учествује 9.јула 2024. у Међународној конференцији на Коларчевом народном универзитету у Београду под називом ,,Никола Тесла клубови и Теслин народ“ а у оквиру вишедневне манифестације ,,Дани Николе Тесле 2024- 20 година очувања Теслиног наслеђа“. Сања Симић де Граф оджаће на конференцији и краће предавање сарадничке наставе више школа под називом ,„Тематско планирање и мултидисциплинаран приступ у настави-обележавања Дана Николе Тесле кроз интегративну наставу и сарадњу више школа“ У овај пројекат кроз сарадничку наставу укључене су  ЈУ ОШ ,,Вук Караџић“ из Требиња, ОШ ,,Вук Караџић“ из Лознице, ОШ ,,Вук Караџић“ из Липнице, ОШ ,,Вукова спомен школа“ из Тршића, ОМШ ,,Вук Караџић“ из Лознице, Средња економска школа из Лознице и ОШ ,,Петар Враголић“ из Љубовије.

Ово дивно изненађење, које је обрадовало све ученике, има за циљ промовисање међушколске сарадње, науке, интегративне наставе уз обавезан сладак завршетак како би знање остало у трајном сећању.