Успостављена корелација Физичког васпитања и Европског дана језика

Физичко васпитање-пројектни задатак

Драга децо,

Поводом Европског дана језика, на позив наставнице Сање Симић де Граф, решили смо да осмислимо пројектну наставу у којој можете учествовати уколико желите (није обавезно, али било би лепо и занимљиво), а наравно да ће се Ваш додатни ангажман наградити петицом.

За почетак, наставница и ја смо осмислили једну укрштеницу која је мало тежа и где би било лепо да решите ову укрштеницу. Реч је о познатим спортистима ни њиховим матерњим језицима. Укрштеница је на енглеском језику, тако да ћемо истовремено провежбати и енглески језик. Укрштеница се налази на следећем линку ако је радите онлајн

https://www.classtools.net/crossword/202010-2ce9XY

а можете је преузети ОВДЕ и у пдф формату и одштампати.

Наш позив се састоји у следећем-да осмислите укрштенице везане за познате спортисте и њихове матерње језике, или на пример, можете узети лиге и језик који се говори у тој лиги. Можете направити квиз, видео игрицу, или употребити неки други веб-алат по жељи-дајемо Вама на машту.

Што се тиче укрштеница, ево помоћи како се праве – веома је једноставно, погледајте: Укуцајте следећи линк

https://www.classtools.net/crossword/

Сад у првом правоугаонику напишите наслов укрштенице-пре наслова напишите прво своје име, па -, па наслов. У другом правоугаонику укуцајте реч коју желите да добијете у укрштеници, па ставите знак *, па решење, па у следећем реду за наредне речи и све тако зависно колику укрштеницу сте замислили. На пример cat* мачка Сад кликните на дугме submit. Овај програм ће генерисати вашу укрштеницу и оно што је јако добро је да можете да је преузмете у pdf формату (кликнете само на pdf puzzle), а можете и да вежбате онлајн.

На истом том сајту https://www.classtools.net постоји и употреба других веб-алата које можете искористити.

Такође, најбоље радове ћемо објавити!

Што се тиче рока – нека буде седам дана од данас. Срећно!