Уметнички конкурс “Крв живот значи” Црвеног крста Србије

Црвени крст Србије расписао је традиционални конкурс “Крв живот значи”, на тему добровољног, анонимног и ненаграђеног давалаштва крви.

krv-zivot-znaci

На конкурсу могу учествовати ученици и ученице основних и средњих школа са ликовним и литерарним радовима, видео спотовима/филмовима или фотографијама.

Радови треба да промовишу добровољно, анонимно и ненаграђено давање крви, а не наменско давање крви (за познатог примаоца):

  • За ликовне радове дозвољене су све технике ликовног изражавања. Радови су ограничени до формата 35×50 центиметара и морају имати знак Црвеног крста.
  • Литерарни радови могу бити писани у прози или стиховима до дужине две стране А4 куцаног текста, величина слова 12, фонт Ариал, без прореда.
  • Ликовни и литерарни радови на полеђини морају садржати следеће податке: име и презиме аутора, назив школе и разред, назив општине, име и презиме наставника/професора.

Првопласирани учесници конкурса у свим видовима уметничког изражавања биће награђени летовањем у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима у термину од 26. јула до 4. августа 2017. године.

Основци и средњошколци из општине Оџаци радове могу доставити Црвеном крсту Лозница до 7. априла, колико траје конкурс.

Детаљне пропозиције можете преузети ОВДЕ.