Летњи читалачки маратон – наградни конкурс

Поводом петог јубиларног Читалачког маратона, Издавачка кућа „Клетт” овог лета за све љубитеље читања узраста од 11 до 14 година организује „Летњи читалачки маратон”.

Најпре треба да се пријавиш до 31. јула, попуниш пријавни образац и одабереш један од романа из едиције Читалачки маратон, који желиш да прочиташ током лета.

Изабрани роман добићеш бесплатно на кућну адресу!

Инспирисан/а одабраним романом, можеш да се пријавиш за једну од наведених категорија:

  • литерарни конкурс – напиши причу, песму или приказ романа који си прочитао/ла;
  • ликовни конкурс – нацртај стрип или цртеж на основу изабраног романа;
  • дигитални конкурс – пошаљи нам видео-клип у трајању од око 1 минут, у ком објашњаваш због чега ти се свидео роман, која је ситуација оставила посебан утисак током читања или који те је лик из романа нарочито инспирисао. Исти тај видео објави на свом Инстаграм профилу и постани ИНФЛУЕНСЕР или ИНФЛУЕНСЕРКА Читалачког маратона. Не заборави да нас тагујеш и ставиш #читалачкимаратон и #летњичиталачкимаратон, а ми ћемо најбоље објаве поделити на својој страници.


Стручни жири изабраће најбољих 10 радова из сваке категорије и свих 30 награђених ће бити објављено на нашим друштвеним мрежама, где ће бити организовано јавно гласање. Рад који буде имао највише прегледа, лајкова и коментара очекује специјална награда!

Погледај о свему овоме на следећем линку:

https://www.klett.rs/aktuelnosti/letnji-citalacki-maraton-prijava-na-konkurs