Извештај са Наставе у природи у Сокобањи

У периоду од 6.4. до 12.4.2013. г. ученици 3-1, 3-2 и ИО Зајача, боравили су у Сокобањи, у оквиру Наставе у природи. Од Лознице до одредишта су путовали савременим, климатизованим, спратним аутобусом. Љубазни возач и водич су се потрудили да ученицима путовање буде безбедно и занимљиво.

Смештај ученика је организован у хотелу “Бањица”, у четворокреветним и петокреветним собама са купатилима и ТВ пријемницима. У оквиру хотела, налази се амбуланта, која је доступна 24 сата, са изузетно љубазним лекарима и медицинским сестрама. Они су ујутро и увече обилазили ученике, утврђујући њихово здравствено стање. На располагању нам је била и добро опремљена учионица, као и дискотека у којој су се одвијали забавни садржаји у организацији рекреатора, који нам је био на располагању.

Рекреатор је за нас осмислио и шетње, како би смо што боље упознали Сокобању и њену околину. Првог дана смо разгледали центар града и чули занимљивости о хамаму, који се ту налази. Наредних дана смо шетали Стазом здравља, видели старо насеље Лептерију, Сокоград, Хајдук Станкову чесму, Летњу позорницу Врело, излетиште Борићи и на послетку водопад Рипаљка од 14 метара, као и кристално чисто језерце са пастрмкама, које су нас одушевили.

У поподневним часовима, ученици су учествовали у различитим надметањима у спорту, знању и умењу. Вечерњи сати су били резервисани за најплесни пар, маскембал, модну ревију, покажи шта знаш, пижама забаву, најфризуру и доделу диплома. Ученици су засигурно са ове наставе, кући вратили пуно незаборавних тренутака.

Овде можете погледати неке од бројних слика са Наставе у природи у Сокобањи. Слике нису поређане хронолошки.