Господ се стара…

Драга децо и драги родитељи,

Желим да са вама поделим једну велику радост. Сећате се како смо у фебруару ове године скупљали помоћ у виду хигијенских средстава за народ са Косова и Метохије? Замишљено је било да ја почетком марта то однесем на Косово и предам потребитом народу. Нажалост, због епидемије корона вируса прелаз је затворен ту ноћ кад се на пут требало поћи.

До ове недеље сам покушавала да помоћ некако пошаљемо на Косово, али је речено да је то неизводљиво до даљњег и да пронађемо неког коме ћемо помоћ преусмерити. Сестринство манастира Свете Петке Изворске има једно од најнеобичнијих послушања. У склопу манастира се налази Дом за жене ометене у развоју и монахиње се о њима дано-ноћно брину. Тренутно је у Дому 88 штићеница узраста између 20 и 70 година. Помоћ им је преко потребна.

Ступила сам у контакт са мати Гликеријом, једном од најстаријих монахиња у манастиру и синоћ након бденија вашу помоћ предала сам њима. Монахиња је вама и нашој школи предала Захвалницу и монографију о Дому, а отац Георгије је обећао да ће нас помињати на службама. Још једном су се потврдиле речи да “човек снује, а Бог одређује”, а након јучерашњег одласка у ову, по много чему необичну светињу из 13. века, у души сам имала осећај да смо учинили велико добро дело.

Слава Богу за све!

Вероучитељица Тијана Васић