Обележен Европски дан језика у сарадњи са гимназијом нашег града

26. септембар, Европски дан језика обележен је у нашој школи на занимљив начин, кроз квиз такмичење у сарадњи са гимназијом „Вук Караџић“. Овај дан смо обележили путем квиз такмичења где смо имали две екипе које су биле мешовите и састојале су се од ученика и наставника обе школе.

Посебну част су нам приредили ученици – мигранти, који су нам представили пано на српском језику састављен од основног вокабулара. Квиз је био у виду интерактивне презентације састављене од језичких мапа, игара корак по корак, асоцијација, осмосмерки, укрштеница.

На крају су нам деца другог разреда презентовала Европски воз, чија је локомотива Србија са својим Светосављем, ћирилицом, Белим анђелом а вагони су европске државе са својим магичним речима које треба да знамо на сваком језику хвала, молим, извините, изволите на тим европским језицима. Воз су израђивали ученици осмог разреда на часу енглеског путем радионичарске наставе са наставницом Сањом Симић де Граф. Све су то забележиле телевизије Лотел и Подриње. Уживали смо сви заједно у овом нашем квизу и научили смо много тога.

Овај наш пројекат Европски дан језика требало је да представи Европу као сигуран дом свих нас који у њој живимо, као и Европу која је отворена за све добронамерне људе. Велику захвалност дугујемо васпитачици у  „Кући спаса за смештај малолетних миграната без пратње“ у Лозници Јелени Мијовић. Такође се захваљујемо директору Лозничке гимназије Дарку Несторовићу и професорима и ученицима гимназије, као и вд. директорки наше школе Анети Ракић. Све активности можете видети на страници сајта ПРОЈЕКТИ.