Презентација о превенцији дигиталног насиља над децом

У понедељак, 19.децембра и у петак 23.12.2016. године – сви ученици 6. и 8. разреда, а у петак – 29.12.2016. године сви ученици 5. и 7. разреда, су присуствовали презентацији о дигиталном насиљу коју су припремили ученици осмог разреда наше школе, у сарадњи са школским психологом и уз сугестије наставнице информатике, Весне Џиновић.

Презентација је протекла у најбољем реду, а ученици су били расположени да сарађују са организаторима презентације. Ученици су након приказане презентације попуњавали анкете и са психологом отворено разговарали о својим искуствима везаним за насиље. Реализатори презентације су рекли да ово свакако није последња активност и да ће наставити да се труде да би зауставили све видове насиља у нашој школи.

Презентацију реализовали: школски психолог Ђурђина Симић и школски педагог Јелица Павловић, ученици Никола Марковић 8-2, Анђела Петровић 8-2, Јелена Пантић 8-2, Тамара Гојковић 8-2, Владан Кнежевић 8-2, Марија Јездимировић 8-3 и Сара Петровић 8-3.

Реализатори презентације, тј. вршњачки едукатори Основне школе „Вук Караџић“су изјавили: “Било је јако лепо дружити се са нашим другарима различитих узраста и поделити искуства (жртве или сведоци насиља) ради безбедног детињства и неговања школе без насиља“.