Дигитални бонтон

Ученици 3-1 са својом учитељицом Горданом Симић од новембра учествују у пројекту Дигитални изазов за децу и наставнике света. Пројекат је усмерен на сналажење и понашање ученика при учењу и комуникацији у дигиталном свету. Путем седам пројектних задатака ученици уз помоћ својих наставника, на креативан и примерен начин, осветлиће из свих углова ову тему. До сада је успешно извршено шест задатака. Направили су Одељенски дигитални бонтон, окушали се у улози вршњачких едукатора, били ловци на скривене поруке у рекламама, цртаним филмовима, видео-играма и као лидери љубави и доброте, даривали другарима у боравку књиге, играчке и друштвене игре. Много тога су током трајања пројекта ученици научили, забавили се и повезали са вршњацима из региона. Током претпоследњег задатка ученици су, уз помоћ учитељице, направили Вршњачки приручник о дигиталном понашању.                 

Сматраће се успешним уколико 1% ученика савлада бонтон виртуелног света или да само једно дете на свету поштедимо вршњачког сајбер насиља.

Погледајте овај приручник у облику видеа:

А можете га погледати и у облику презентације:

Пројекат ,,Дигитални изазов за децу и наставнике света” који је реализовала учитељица Гордана Симић са својим одељењем објављен је на сајту Зелена учионица: