Обележен “Дан учионице на отвореном”

У нашој школи обележен је „Дан учионице на отвореном“, глобална акција којој се придружио и Савез учитеља Републике Србије, у оквиру које су ученици нижих разреда под слоганом „Са природом на ти“ учествовали у низу разноврсних креативних и физичких активности.

Поштујући све препоручене епидемијске мере ученици првог разреда потрудили су се да оплемене изглед школског дворишта садњом цвећа, док су ученици другог разреда учествовали у креативним и такмичарским играма попут надвлачења конопца, трке у џаковима, бацања камена са рамена, игри школице и кликера.

Ученици трећег разреда искористили су животну заједницу као тему коју обрађују у оквиру школског предмета Природа и друштво како би се упознали са биљкама које расту у њиховој околини, сакупили их и направили одељенски хербаријум, а после те активности опустили су се игром бадминтона.

Ученици четвртог разреда своју креативност показали су кроз биљни маскенбал где је свако од њих био маскиран у посебан цвет, односно биљку, која расте у њиховом окружењу, а сви учесници имали су прилику да на отвореном удишу чист ваздух и да се пре свега добро забаве.

Погледајте фотографије:

Погледајте прилог РТВ Подриња, у ком су о овом догађају говорили директорка Анета Ракић и наши ученици, учесници ове глобалне акције.