Дан шарених јаја – васкршњи обичаји, пројекат у одељењу 1-2

У сусрет најрадоснијем дечијем празнику, Васкрcу, у одељењу 1-2, дана 24.04.2019. године, реализован је заједнички пројекат – дружење ученика, родитеља, наставника, у оквиру  Пројектне наставе.

Тема пројекта:  Дан шарених јаја – васкршњи обичаји

Деца су имала прилику, као и њихови родитељи да се упознају са симболима верског празника – Васкрса, где им је вероучитељица Тијана Васић  детаљно објашњавала сваку Христову стопу, пут Његовог страдања, значај Великог петка, обичаје и занимљиве савете за најрадоснији празник.

Уз надзор и помоћ учитељице Мирјане Ћосић  нацртали су цртеже са ускршњим мотивима. Правили су пилиће са јајима у трави, секли, бојили, лепили, правили украсне венчиће, затим корпице са јајима, зекама, пилићима.

Родитељи су показали велику креативност и јаја су украшавали различитим техникама, као што су радиле наше баке, воском, свећом и шараљицом.

Певали смо и играли уз песмице посвећене Васкрсу.

На радионици се осетила ведра, весела атмосфера, као и радост стварања. Aтмосфера је била права празнична. Радост на дечијим лицима права је увертира за предстојећи празник. Било је замазаних ручица и носића, а и родитељи су уживали у игри са својом децом.

Учитељица  Мирјана Ћосић  је  похвалила сваку креативну идеју.

Погледајте фотографије: 

Погледајте и кратки видео: