Скочи на садржај

Дан посвећен безбедности у саобраћају у одељењима првих разреда

Одељење 1/1:

Учитељица Гордана Симић је на часу СОН реализовала тему о безбедности у саобраћају. Са ученицима је прошетала главном улицом уз школу (школа се налази уз магистрални пут Шабац – Мали Зворник; у близини се налази и пружни прелаз, споредне улице…). Причали су о правилима која треба да се поштују,  а која свима пружају безбедност у саобраћају.

Подсетила их је и на препоруке, савете, упозорења која су им упућена и од стране полицајаца који су им у септембру такође причали о овој теми, као и о важности заштитних прслука које су почетком године добили од  градске управе.

Потом су се вратили на час ликовне културе где су правили саобраћајне знакове, семафоре, превозна средства комбинујући разме материјале : пластелин, картон…

Погледајте неке њихове радове:

Одељење 1/2:

У корелацији часова предмета Свет око нас, Ликовне и Музичке културе реализована је тема  “Деца у  саобраћају”.

Учитељица Мирјана Ћосић је упознала ученике са саобраћајним знацима, правилима понашања у саобраћају, са опасностима и како их избећи поштујући саобраћајни бонтон. Уз одређене илустрације и  слике из уџбеника  ученицима приближена и проширена знања  о саобраћајној култури.

Стечена знања пренели су и на ликовне радове, где је дошао до изражаја спој наученог и креативно примењеног. Учили су и док су стварали своје ликовне креације, које су  остале да красе учионицу и опомињу на научено да се поштује.

Након тога, ученици су научили песмицу “Саобраћајац”, аутора Н.Хиба, уџбеник Музичка култура за 1. разред ИК “Креативни центар” и игру уз ту песмицу.

Погледајте радове ученика: