Учешће ученика ИО Зајача на Дан месне заједнице Зајача

У септембру месецу, дана 21.9.2014. ученици свих разреда (од I до VIII) ИО Зајача и остала деца свих узраста која су дошла на манифестацију, учествовали су у спортско-рекреативном програму који је био у саставу манифестације поводом обележавања Дана месне заједнице Зајача. Уз подршку представника месне заједнице и организацију наставника физичког васпитања Раденка Томића реализовано је једночасовно дружење кроз спортске игре које су одржане на игралишту Фудбалског клуба „Антимон “ из Зајаче.

Програм се састојао од полигона који су од учесника захтевали примену основних моторичких способности (ходање, трчање и скакање). Полигони су били постављени по принципу станица (шест станица). Учесници су били подељени у шест мешовитих група  које су вежбале по одређеном редоследу на свакој станици. Време задржавања (вежбања) било је усклађено са тренутним физичким способностима учесника. После завршетка вежбања на станицама уследило је такмичење. Учесници су били подељени у две екипе састављене од ученика виших разреда које су се такмичиле у савладавању два истоветна полигона у најкраћем времену.

Свим учесницима овог такмичења уручене су пригодне награде. Организација је протекла у најбољем реду уз присуство многобројне публике којa je  давала  подршку и подстрек свим учесницима.