Скочи на садржај

Час у повртањаку

Ученици III1 са својом учитељицом Горданом Симић, посетили су, 8.5.2013. године, домаћинство породице Симић. Мотив за ову посету била је обрада наставне јединице „Повртњак“. Захваљујући љубазној домаћици, иначе баки Вука Ралевића ученика III1, реализација је била  веома успешна.

Ученици су најпре, кроз разговор, обновили раније стечена знања о земљишту, култивисаним животним заједницама, зељастим биљкама, а затим информисани од стране бака Десе, о повртарским биљкама заступљеним у њеној башти.

Утврдили су које делове поврћа користимо у исхрани, његову важност  у исхрани и радове људи неопходне за негу поврћа. Неке корисне, али и штетне животиње, такође становнике повртњака, ученици су препознали док су обављали важан посао при крају посете. Наиме,  предузимљива домаћица припремила је семе различитих повртарских култура које су ученици, врло предано и са усхићењем, посадили у већ оформљене леје.

После вредног рада ученици су се освежили „домаћим“ соком, а бака Деси су обећали да ће посећивати своју башту и помагати у њеном одржавању.

Неки детаљи овог часа могу се видети на приложеним фотографијама.