Актуелни литерарни конкурси

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписује Конкурс за најлепши литерарни рад на тему “Зашто волим Србију?”, у трајању од 03.09. до 23. септембра 2020. године. У Конкурсу, који можете видети кликом ОВДЕ су наведени услови учешћа ученика.


Конкурс “Дани дечје прозе”, Драгинац– 2020. године је расписан за учешће све деце, ученике основних школа из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Рок за достављање песама или прича, откуцаних у три примерка, на српском језику је 5. октобар 2020. године.

На Конкурс се шаљу само оригинални, необјављени радови, потписани пуним именом и презименом, тачним називом, адресом ученика и и телефонским бројем школе коју ученик похађа. Жири ће доделити: прву, другу и трећу награду за песму, прву, другу и трећу награду за причу, похвалити десет аутора песама, десет аутора прича и десет најуспешнијих школа на Конкурсу.

Ове године због тренутне епидемиолошке ситуације и забране окупљања и организовања приредби и манифестација свим награђеним ученицима награде ће бити послате на кућну адресу па вас молимо да нам обавезно уз радове пошаљете тачне и прецизне податке адресе становања ученика.

Покровитељ Конкурса: ГРАД ЛОЗНИЦА
Радове слати на адресу:
ОШ “14.октобар” 15311 Драгинац
Са назнаком “ДАНИ ДЕЧЈЕ ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ”
Контакт телефони: 015/854-042, и 015/854-112