Скочи на садржај

Екскурзија 6. разреда

Ученици  шестих разреда су 31. 5. 2019. године кренули на дводневну екскурзију. На екскурзију је ишло 54  ученика, као и разредне старешине (Братислав Тешић је заменио колгиницу Тању Ђурић, Зоран Кокановић и Наташа Максимовић Вучетић). Уз наставнике, са ученицима су кренули и лекар (Јелена Николић), као и туристички водич (Зорица Поповић).

План екскурзије је био следећи: Лозница – Ваљево – Аранђеловац – Орашац – Опленац – Топлола – Свилајнац – Деспотовац – Велика Плана – Београд – Лозница.

Први дан

Кренули смо у 8.00 часова са паркинга поред железничке станице. Прво заустављање је било у Аранђеловцу где смо посетили Буковичку бању, а потом смо отишли у Орашац. Ту смо посетили цркву, музеј и Марићевића јаругу.

Затим смо кренули ка Опленцу где смо обишли музеј, цркву и Виноградареву кућу.После тога смо продужили ка Тополи и обишли Карађорђев конак, а у Свилајнцу смо посетили Природњачки музеј. У Деспотовац смо стигли око 19.00 часова.

Смештај целе групе је био у истом објекту („TLS Company“) и вишекреветним собама са пуним пансионом – класично послуживање. Собе су биле скромне, али чисте. Храна је била одлична, а домаћини веома љубазни. После вечере ученици су имали излазак у дискотеку.

Други дан

После доручка уследила је посета манастирима Манасија и Раваница, а затим одлазак у Ресавску пећину. Вратили смо се у хотел на ручак, а око 14.00 часова кренули натраг за Лозницу.

На повратку смо посетили цркву Покајницу и споменик Радовањском лугу код Велике Плане. Повратак је био аутопутем преко Београда и Шапца.

У Лозницу смо стигли око 19.00 часова, 1. 6. 2019. године.

Водич из агенције „Подриње  турс“,  Лозница, лекар и возач су били професионални и на висини свог задатка.

Екскурзија је успешно реализована и није било никаквих проблема.