11. Kids Fest – организована посета биоскопу

LOGO_11_Kids_200x200pix

Ученици нижих разреда наше Матичне школе, у петак, 30.10.2015. године, ће организовано, од школе прошетати до центра града и у биоскопској сали, гледати синхронизовани играни филм, у оквиру фестивала Kids Fest, који се одржава широм Србије.

Планирани полазак је у 11 часова испред школе. Ученике воде њихови наставници разредне наставе (учитељи).

Ученици 2. и 4. разреда, који су у првој смени, школске торбе и опрему за школу, остављају у учионицама. По исте ће доћи након заједничког повратка из биоскопа и затим отићи својим кућама.

Ученици 1. и 3. разреда, који су у другој смени, треба да дођу раније у школу, до 10.45. Они такође остављају своје торбе са књигама и школским стварима у учионици и такође крећу у 11 часова, према биоскопу. Након пројекције филма, враћају се у школу, где имају ужину и два часа, а затим иду својим кућама.

Пројекција филма износи 150 динара. Филм се зове: Каспер и Ема на сафарију

Филм је из Норвешке, прилагођен деци нижих разреда и синхронизован је. Више о филму можете сазнати, погледавши видео испод:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g1owH7KLGb4&w=560&h=315]

Узбудљиве авантуре Каспера и Еме се настављају. Овог пута иду у Африку где упознају шаренолики свет животиња. Када у њихов резерват стигне младунче лава које одбија да једе, они се са својим деком упуштају у мисију спашавања маме лавице како би орасположили лавића. На овом путу упознаће се са бројним егзотичним животињама, али и другим културама које живе у тим пределима. (Каспер и Ема су створени давне 1992. године од стране писаца Тора Аге Брингсверда и Ане Г. Холт. Од тада је снимљено неколико филмова и телевизијских серија)